Blog Van de voorzitter

Geen spektakel. Wel winst voor DSC op Oost Arnhem.
Groot? Nee. Meerderen. Nog geen een meter vijftig. Soms droomt het. Soms bukt het voor een bal. Soms duikt het op een bal. Dat mag tegenwoordig. Soms zijn ze hun tegenstander kwijt. Coaches. Busy. Schoenenstrikken. Aanwijzingen. Aanmoedigingen. En de kids? Ze rennen. Van paal naar paal. Proberen samen te spelen! Ze schieten. Da’s winst. Niet nadenken. Kans pakken. De rest komt later wel. DSC E2 komt voor. Feest. Na vorige week. Alhoewel. Dat zijn ze al vergeten. Ready ’60 komt er overheen. 2 – 4. Maar. Step forward.

E2. Spannend voor ouders. Spannend vind ik het ook. Hoe het vandaag zal gaan? Eerste thuisronde. Resultaten? Die een meter vijftig? Ik overzie de bedrijvigheid. C3. PSV C1 verslaat ze. C1. Vriendenschaar. Die laatste wint de wedstrijd. Terecht. Ze zijn verder. Snellere balcirculatie. Hoger kansen percentage. Maar C1. Vooruitgang. Stappen zichtbaar. Er werd lang partij gegeven.

De A2 treedt aan tegen Oost Arnhem A1. Na veertig minuten. 5 – 9. Het schiet niet op. Stroef. Zwaar. Moeizaam. En als je denkt: "dit wordt ‘m niet." Knal. Ontploft de wedstrijd. Een minuutje of drie. 10 – 9. Beleving. Strijd. 16 – 12. Da’s knap.

B1. Zie hierboven. Verschil? We scoren meer dan Vriendenschaar. But. ‘Heavy.’ Likkin Park. Doelpunten schaarste. 7 – 3. Na rust 10 – 5. De punten blijven in Eindhoven. Momentje. De frustratie bij een enkele speler van Vriendenschaar. Tja. Als het niet lukt. Verklaarbaar. De scheids. Hij lost het op met gesprek. Die begrijpt het.

Helaas bij de A1 niet. Yellow. Nu moet je je mond houden. Maar. En wedstrijd was er niet na. En wanneer gaat het korps eens begrijpen dat ze met verbale autoriteit spelers van deze leeftijd moeten corrigeren. En alsjeblieft. Als het dan toch niet lukt. Waar blijft de groene kaart? De wedstrijd. DSC A1 – TOP A1. Categorie. Nogmaals. Sorry. Zie hierboven. DSC. De hele wedstrijd voor. TOP. Sluipt mee. Drukt en duwt de tweede helft. Net voor tijd. Langszij. Spanning. 14 – 14. Ze kunnen nog zomaar de overwinning stelen. Dat lukt niet. DSC. Onvoldoende ritme, automatisme, handelingssnelheid, juiste keuzes maken. Altogether. Nog werk aan de winkel. Terechte puntendeling.

Rond die periode. B3. A4. Komen niet tot winst. Jammer. Tussen de wedstrijden door. Olaf informeert trots de overwinning van de D1 in Veldhoven. Ik ben met hem blij. Maak mij op voor 3 , 2, 1. De nieuwe line up. Drie treft BEP 2. Is beter. Maar vergeet in de eerste helft verschil te maken. Twee voor bij rust. Dan wordt het wat lastig. BEP komt bij 12 – 12 volledig terug. Tamar. Twee schoten. 14 – 12. Lucht. Als vervolgens de 15 – 12 valt is het verzet gebroken. Slotfase. Simpel naar 19 – 12.

Twee. Treft Fiks. Oegstgeest. Na een vlotte 2 – 0 neemt Fiks het over. Meer routine. Fysiek meer body. Het jonge DSC. Technisch beter. Zoekt naar antwoorden. Langzaam komen die. Na wat omzetting. Al voor rust heeft DSC het initiatief terug. Staat voor. Staat die voorsprong ook niet meer af. Mede door toedoen van prima treffers van Luc van de Westelaken en Justin Dekker. Ze trakteren het publiek nog op een mooi slotakkoord. De achttiende. Een heerlijke combinatie van beide mannen. Luc rondt het fraai af. DSC 2. Jong. Nog niet echt op stoom. Maar ga dat zien. Daar loopt wat toekomst.

DSC 1 – Oost Arnhem 1. Er wordt gevraagd welke verwachtingen ik heb. Tja. Wat kan Oost Arnhem? Een van de nieuwe leagueploegen in de zaal. Er is wat versterking. Vorig jaar in de zaal speelden ze in Eindhoven een uitstekend spektakelstuk. Maar zaal en veld. Andere werelden. Beide teams wonnen hun eerste duel. Bij DSC is Renee Kuin na een jaar blessuregedoe terug. Aimee Schuengel, na vele jaren twee, nu in een.

Start. Aftastend. Voorzichtige acties. Eerste opgelegde kans? Strafworp. Oost Arnhem. Da’s tegenwoordig geen zekerheidje. Zelf nemen. Er is spanning om op de stip te staan. Ik zag zaterdag meerdere malen de ontlading bij spelers als ze doel troffen. Deze gaat mis. Even later doet Maaike Roubos dat beter. Aanval daarna. 1 – 1. DSC is vervolgens beter in de afwerking. Brekelmans afstand. Koster doorbraak. 3 – 1. Minuutje of zes onderweg. Bij 4 – 2 neemt DSC langzaam het initiatief. Vooral omdat ze er in slagen de aanval van Oost Arnhem stevig te ontregelen. DSC speelt geduldig. Morst wel kansen. Toch. Beetje bij beetje. Wordt de voorsprong vergroot. Via 6 – 3 naar 9 – 5. Net voor rust. DSC netjes naar 11 – 5. Tweemaal de Wit. Het lijkt me. Controleren die laatste minuut. Dat gaat horribilis fout. I’m not happy. 11 – 7. Het helpt Oost Arnhem wat in het zadel voor na rust.

After tea. Besprekingen op het veld. Sloperswedstrijd. Niet omdat het hard is. Verre van. Maar het is een aandringend Oost Arnhem. Ook wel wat kansen missend. Een DSC verdediging die stevig onder druk wordt gezet maar blijft staan als een huis. Met het blok van Roubos, Maaike, als extra attractie. Conditieslag. DSC houdt de tegenstander echter van het lijf. Eenmaal komt Oost Arnhem op een puntje. Daarna. Marge van twee of drie. Daarmee blijft het wel lang spannend. Minuutje of vijf. 15 – 13. Aimee Schuengel. Curieus. Achter de korf. Schot. Bal springt op. Hoog. Een beeldje voor een vertraging. En. Valt binnen. Enig rumoer aan de kant. Ook die tellen. Oost Arnhem maakt geen vuist meer.

16 – 13. Niet veel doelpunten. Zoals de hele dag. Spektakel was het ook niet. Nee. Eerder gedegen. Goed verdedigingswerk. Geduld hebben. Discipline bewaren. DSC terechte winnaar. Het stond beter. De hele wedstrijd voor. Dan valt er aan die overwinning niet veel af te dingen. Volgende week. Dalto. Die verloren. Dat zal ze niet lekker zitten. DSC is gewaarschuwd. En publiek. Helaas kunnen we niet mee. Coronaregels.

Rond zeven uur. Ik rijd tevreden naar huis. Lang dagje. Mooi dagje. Sfeer. Met redelijk oplettende supporters. Blijf waakzaam. Serge Reggiani klinkt. "Il sufrait de presque rien." Rustgevend. Ik overdenk. Nieuwe regels. Strafworp. Twee scheidsrechters. Voetbal. Prima. Alleen. Duiken naar de bal. Catch-as-catch-can-momentjes. Nog maar even afwachten wat dat gaat opleveren.