Blog Van de voorzitter

Winst op Oost Arnhem (29 – 34) zorgt voor veiligheid
Zondagochtend. Laptop. Thee. Muziek. ‘Sloper.’ Twee drummers. Zuiderwijk en Goossens. Stevig.  Past wel. Storm. Raast. Code geel. Gordijnen open. De honden. Ze kijken mee. Hoopvol. Helaas. De deur blijft dicht. Slecht weer. Gegrom. Ze gaan liggen. Ik inspecteer. Schade. Nee. Storm Dennis overleefd.

Onze Dennis. In drie. Weet niet of ie stormde. Gewonnen werd er wel. 22 – 21. KVS. ’t Is genoeg. Voldoende. Wetende. Geen oorlogssterkte. Nee. Het was flink puzzelen. Blessures. Vooral bij de A. En. Hoe krijg je het voor elkaar. Een, twee , drie, A1, A2. Zo’n beetje allemaal tegelijkertijd aantreden. Dwars door het land. Dus. Voor technische mensen. Code oranje.

Kind van de rekening. Twee. Het Friese land in. Gorredijk. LDODK 3. Geen wissels. Risico-onderneming. Maar ja. ‘Geen Keus.’ Kaarten al geschud. Gevolg. Verlies. 22 – 21. Maar niet fijn. Volgende keer los gaan.

Verliezen doet ook de A1. Daar. Veel blessures. Vervelend. Dan wordt het zwaar. KZ. Koploper. Haalt uit. 32 – 11. Het zit ze niet mee dit seizoen. En toch. Aan de bak de laatste twee wedstrijden.

De A2 deed wel zaken. In Oss. Dot A1. 17 – 17. Winst was fijner geweest. Maar. De marge blijft vier. Blijf scherp. Nog vier wedstrijden. De B2 blijft lekker om de eerste plek meespelen. Spannende competitie. Leuk. Deze keer winst op SDO B1.

De C1 en D1. Beide tegen een koploper. TOP (A) en PKC. Ze konden het niet bolwerken. Maar onze C2, D2 en E1 wonnen wel. De jongsten. Gelijke spelen.

Zaterdagmiddag. Twee uur. In de auto. Richting Arnhem. Naar een. Tegenstander. Oost Arnhem. Wedstrijd. Half vier. Da’s wennen. Dat tijdstip. Vorige week. Goede winst. SCO. 19 – 26. Daarmee viel het doek voor de Friezen. De thuiswedstrijd. Prooi voor Oost Arnhem. In de slotseconden. Met een stip. Tumultueus. Spectaculair. Wat vandaag. Weer spektakel? Afwachten. De kaarten liggen anders. DSC niet veilig. Oost Arnhem geplaatst voor de play-off. Zo vroeg beslissingen. Nog niet meegemaakt. Oost Arnhem heeft een goede flow. Sterk seizoen. From the other side. DSC. Voldoende kwaliteit. Deze wedstrijd binnen halen. Het kan. De verschillen? Vorm van de dag.

Opening.  Damepion. Agressief. Anne de Kok. In drie minuten. Tweemaal. Met doorbraken. Opvallend. Daar tussenin. Nog een serie kansen. Antwoord. Direct. Na de wissel. Drie kansen. 1 – 2. Timo de Wit verzilvert vervolgens een van de vele strafworpen in deze helft. De scheidsrechter is duidelijk. Het publiek wil het niet zo geloven. Hij zal al die acties consequent stippen. Clear. DSC profiteert er het beste van. Via 1 – 3 direct 2 – 3. Het gaat zo snel dat ik de 2 – 4 mis. Terugkijken. Yara scoort. Het dendert door. 3 – 6. Doorbraak Robert Roubos. Mooie score. Na acht minuten zet Yara Koster DSC op vier voor. Weglopen. Maar. De vakwissel zit het niet lekker. Na tien minuten veert Wielink op. Of ik het geteld heb. Ik knik. Ja. Damn. Al vijf keer een score tegen in de vakwissel. Da’s te veel. Het zullen er negen worden. In deze helft. De eindfase. Oost Arnhem zet aan. Via 9 – 13 naar 11 – 13. 12 – 13. Caramba. We zijn beter. En toch. We laten ze ontsnappen. Net op tijd. Anne de Kok. Weer doorbraak. 12 – 14. DSC loopt naar drie voor. Nummer zeventien. Timo de Wit. Heerlijke doorbraak. Oost Arnhem blijft nu volgen. Rust. 16 – 18. Doelpuntrijk. Vlot. Plezierig om naar te kijken. Als DSC’er. We verzuimden het verschil groter te maken.

Na rust. Subiet. 17 – 18. Kantelpunt? Ja. Maar aan de overzijde. Binnen vier minuten. De Wit. Driemaal. Roubos en Brekelmans. Die laatste speelt in alle degelijkheid weer fantastisch. 17 – 23. DSC los. Gedurende een minuut of tien schommelt het verschil tussen zes en zeven. Een gat van acht lukt niet. Wel aantal mooie scores. Vooral Florian Bastiaens. Zijn invalbeurt leidt direct tot extreem achter verdedigen. Zijn score. Doorloopbal. Straft die tactiek direct af. Toch wordt het nog even spannend. Via 23 – 30 naar 27 – 30. Nog vijf minuten. Ik begin te schuifelen. Henri Vos en ik verbijten ons enige minuten. We zijn nog niet zo zeker. Op basis van eerdere wedstrijden. De negende, niet van Beethoven, maar van Robert doet de deur dicht. Maaike maakt het verschil weer vijf. Via 27 – 32 naar 29 – 34.

Freude. Bij het team. De acht aanwezige supporters. Belangrijkste. Save. Afgelopen twee weken code rood omzeilt. Prima. Het zou er overigens ook uitzien. Maar in de hoofdklasse weet je het nooit. Oost Arnhem miste de echte drive. Maar. DSC beter. Scherper. Overwinning. Terecht. En. Doelpuntrijke ontmoetingen. In twee wedstrijden. 61 – 64 voor DSC. Und jetzt. Nog twee wedstrijden. Wageningen uit. Odik thuis. Let’s go. Winnen. Goed afsluiten. Derde willen worden. Oost Arnhem. Succes in de play-off. Geniet van deze tombola.

Wij. Time out. Carnaval. Next week. Zondag. Bal in het paviljoen.