Blog Van de voorzitter

DSC in slotfase kopje onder in Barneveld (30 – 29)

Kater. Betekenis. Misselijkheid. Hoofdpijn. Duizeligheid. Ondanks een feestje. En korte nacht. Not me. Kater. Liedje. Jaap Fisscher. Very old. Ik luister. Studentikoos. Ironische tekst. Werd geweerd van de radio. Als je het hoort. Je kan het je niet voorstellen. Met al dat hedendaags verbaal geweld. De teleurstelling. Het balen. In het liedje. Ja die wel. Merda. Merde………

En het begon zo leuk. Sfeervol. Vrijdagavond. Kerstdiner. Brigade de cuisine. Hele week in touw. Diner. Top. Staande ovatie van de gasten. En zaterdagochtend. De ‘Young Ones.’ Ze wonnen weer. Allemaal. 7 – 12. 3 – 8. 5 – 20. Leuk toch.

De D1. Het is zwaar. Ik volg de wedstrijd. Vriendenschaar. Veel verder. Feller. Directer. Sneller. Vaardiger. DSC zoekt. Is steeds te laat. Onzekerheid sluipt er in. Lastig. Hoe stuur je? Ja. Altijd positief blijven coachen. Volhouden. Dat muntje gaat zakken. Al duurt dat soms even. De D2 verliest nipt. NKV D1. NKV C1 is weer lastig voor de C2. De C3 wint. Zes uit drie! De B4 verliest en de B2 rooit weer de volle buit binnen. Net als de A2. Heel mooi. De winst van de B1. Formidabel. Uit in Tiel. In de laatste seconden. Kasper. Held. Tiel krijgt nog een aanval. Maar niet echt. Een onderschepping. De overwinning is binnen. Niels zal geen kater hebben. Net zomin de B1.

In de Vijfkamp. DSC 4. Rust Roest 4. Het blijft een derby. 16 – 14. Dat zijn de eerste punten. Belangrijk. Maar vooral prettig voor het team. Daarna. DSC 3. Nieuwerkerk 2 tegenstander. Goede ploeg. DSC is dat ook. Vooral ook geroutineerd. 29 – 23. Knappe overwinning. Voor nu. Acht uit vijf. Gedeeld eerste. Dat is heel knap. Daarna mogen er nog reserves naar Barneveld. DSC 2 en de A1 spelen in Veenendaal. Enige puzzel om het overal compleet te krijgen.

In Veenendaal worden goede zaken gedaan. Ruime overwinningen. De A1. Voor het eerst onder leiding van Patrick den Hertog. 13 – 25. Na twee nederlagen even prettig. DSC 2. 15 – 31. Het knalde door. Ook door een ingevallen A1 vak wat nog even gas gaf.

Twintig kilometer noordelijker. Barneveld. Odik – DSC. Ik volg via livestream. Ik haalde het deze keer niet. DSC is favoriet in de wedstrijd. In ieder geval volgens de verslaggevers. Ze geven mooi commentaar. DSC komt op voorsprong. 0 – 2. Dan. Vlot scorend. Over en weer. 6 – 8. DSC gaat naar 8 – 13. De commentator geeft het aan: "Odik moet nu snel mee scoren." Toeslaan nu. Mijn gedachte. Verschil zes is mogelijk. De commentator krijgt gelijk. Zijn stem? Blij. Odik pikt aan. Komt terug op 12 – 14. Het verschil blijft twee. 16 – 18. Een mooie doorbraak van Florian Bastiaans zorgt voor de 16 – 19. Rust. Een doelpuntrijke wedstrijd.

Tweede helft. Doelpuntenmachine stagneert. Spanning neemt toe. DSC blijft aan de goede kant. Raakt Odik echter niet kwijt. De commentatoren leven zich steeds meer in. Gaan mee in de opwinding. Bij 25 – 25 is Odik er weer bij. Nog Twaalf minuten. Het is spannend. Het is gelijkwaardig. Maaike Roubos. Vrije bal. 25 – 26. Aanval Odik. 26 – 26. Spanning sky high. DSC naar 26 – 28. Nog tien minuutjes. Odik kiest voor achter. DSC heeft kansen op drie. Missen mogelijkheden. Odik naar 27 – 28. Odik naar 28 – 28. Odik naar 29 – 28. De zaal euforisch. Commentatoren uit hun dak. Eerste voorsprong voor Odik. DSC aanval. Vijf schoten. Geen score. Odik Wel. 30 – 28. DSC direct naar 30 – 29. Nog vierendertig seconden. Odik houdt de bal. En ontploft van vreugde.

Zondagochtend. Kijk naar de stand. Vijf wedstrijden. Vier punten. Dat geldt voor nog drie andere ploegen. Welkom in de hoofdklasse. Het is dringen. Het is allemaal zeer close. Alleen Oost Arnhem zit aan de goede kant. DSC. Drie nederlagen. Driemaal met één punt. Driemaal in de slotfase. Vierentachtig scores daarin. Maar wel zevenentachtig tegen. Da’s dus teveel. Het spel. Niet verkeerd. Teamspirit. Absoluut. En toch…..en toch…….de slotfase…….Voor de neutrale toeschouwer: ‘Hot Stuff.’ Maar voor mij. Nu. Even. ‘Tangled Up In Blue.’ Volgende week een kraker in Zwolle. Ook Sparta heeft vier punten.