Blog Van de voorzitter

DSC handenvol aan SCO maar wint toch ruim (28 – 19)
Freigeist. Hacker Pschorr. Stone IPA. Geuze Boon. Plus nog vier. Gecombineerd met bijpassende overheerlijke hapjes. Een wat vreemde start. Maar. ‘Friday On My Mind.’ De sfeer zat er goed in. Bierproefavond. Veel complimenten gehoord. Dus organisatie. Top. Top ook Rabobank Regio Eindhoven. Ons G team blij. Mooie bijdrage voor hun kamp. Zie hier. DSC meer dan korfbal.

Mijn zaterdag. Start. Limburgs land. Roermond. Ik rijd wat om. Er is een verkeersinfarct bij een outlet. Uitverkoop. Wat een drukte. Onderwijl. In de ochtend. F1, E2 en D2 hebben afgetrapt. Verlies. Winst. Verlies. In Roermond. De C2. 3 – 3 rust. Gelijk opgaand. Na rust. Kansen. Maar slechts één score. Ready doet dat beter. Het eindigt op 8 – 4. Leuke wedstrijd. Leuk is ook de B4 tegen Ready B1. Veel energie. Na rust. 3 – 7. Ready komt echter nog dicht bij. Maar niet verder dan zes.

Terug in Eindhoven. Ik hoor. Ik luister. D1. Verlies. De B2. Eindelijk de eerste wedstrijd. Gelijk. Mooi potje. De B1. Winst. Bij Vriendenschaar. Knap. Op het veld werd nog verloren. De B3 wint ook. Nice B rondje. Ook de C1 wint. Bij GKV. En in eigen hal pakt de A2 keurige winst op Fiducia A1.

Net voor rust sluit ik aan bij de A1. Fortuna is op bezoek. Sterk team. DSC leidt. 12 – 6. Knappe prestatie. Fortuna sluit voor rust nog net aan op 12 – 7. Na rust. Het is te verwachten. Fortuna zet aan. Veel power. DSC houdt Fortuna aanvankelijk op afstand. Tot 15 – 11. Dan volgt het Delftse overwicht. Fortuna trekt de wedstrijd naar zich toe. DSC heeft geen antwoord. 16 – 19. Da’s jammer. Wat zuur. Hier had mogelijk meer uitgehaald kunnen worden.

DSC 2 treft SCO. Na twee nederlagen. Tegen sterke opponenten. Verlangen naar winst. Die komt geen enkel moment in gevaar. De wedstrijd is….tja…..weinig enerverend. SCO heeft een minuut of twintig nodig voor de eerste score. DSC vlamt ook niet. 11 – 4 rust. Daarna. Het kabbelt voort. Het wordt leuk als Ata een dakgootje zet. DSC zet vijf minuten aan. 22 – 8. Gelukkig. Psychologisch is het ook altijd lekker voor het eerste als twee wat laat zien. Punten binnen. Zondermeer terecht.

DSC 1 – SCO 1. Het sfeertje zit er in. Supporters hebben de nieuwe T-shirtjes aan. Veel rood in de zaal. Onze duivel, de mascotte, is terug. Toby is de gangmaker. Applaus. En. Verduistering. Een spot. Voor het eerst. Het wordt steeds leuker. En SCO. Onbekende tegenstander. Ik graaf in mijn geheugen. Was er al ooit een ontmoeting in competitieverband? Volgens mij niet. (Note webmaster: Zekers, vroeger in de hoogste klasse met DETO...) Het team van Riko Kruit heeft nog geen punten. Leed grote nederlagen. Maar in Eindhoven? Het blijkt snel. SCO is niet gekomen voor de slachtbank.

Eerste helft. SCO opent. 0 – 1. DSC scoort een mooie 1 – 1. One-hander. SCO pakt daarna het initiatief. 1 – 3. De toon is gezet. Tempo hoog. Het golft op en neer. Na zeven minuten is DSC weer langszij. 4 – 4. Robert Roubos scoort vervolgens een fraaie 5 – 4. Het wordt ook 6 – 4. But. SCO gaat er overheen. Vlotjes. 6 – 8. Na een minuutje of vijftien is wel duidelijk. DSC heeft moeite met de gedreven Friezen. Minuut zestien. 10 – 10. Minuut later. 11 – 11. Nog vijf minuten. 12 – 12. DSC naar 14 – 12. Nog een minuut. Verwondering over al of geen strafworpen. SCO benut haar kans. 14 – 13. Direct daarna. De Wit. Afstand. 15 – 13. Het is de ruststand. Pittig. Stevig. Gelijkwaardig. Niets voor watjes. SCO speelt met veel energie. Schiet met scherp. DSC moet er hard voor werken. Krijgt geen millimeter cadeau. Heeft wel de voorsprong. Uitblazen. Even ontspanning.

Tweede helft. Lange aanval DSC. 16 – 13. SCO pikt aan op 16 – 15. DSC mist bij die stand een stip. Lastig. De stand blijft minutenlang staan. Het wordt rommelig. Veel overtredingen. SCO komt weer gelijk. 16 – 16. DSC blijft echter aan de goede kant. Minuut vierendertig. 18 – 16. Maaike Roubos wordt gewisseld en naar het andere aanvalsvak gehaald. Het effect is er niet direct. 18 – 17. Nog twaalf minuten. Ongemeen spannend. Een minuutje. Het effect. 19 – 17.  Van afstand. Nog tien minuten. Er breekt iets bij SCO. De wil is er wel. De energie lijkt op. De aanvallen smoren na een schot. Aanvallend krijgt DSC meer ruimte. Het duurt even voordat ze daarvan profiteren. Koster zorgt voor 20 – 17. Belangrijk. Aanval daarna. Strafworp. 21 – 17. Eindelijk. Verschil van vier. Dan gaat het als de bliksem. 28 – 17. In vijf minuten. Pijnlijk voor SCO. Dat wel het slotakkoord heeft. 28 – 19.

Het lijkt een makkelijke wedstrijd voor DSC. Verre van. Er moest voor gestreden worden. Fysiek was het een zware wedstrijd. SCO verkocht de huid duur. Speelde een gelijkwaardige eerste helft. Daarin waren ze efficiënt in hoog tempo. Het zal ze kracht hebben gekost. DSC was beter in het tweede bedrijf. Ondanks de terugkomst tot 16 – 16. De laatste vijf minuten bij 21 - 17 pakte DSC goed door. SCO had daarin flink verval. Op basis hiervan. DSC wint verdiend.

DSC stort zich daarna in de Hollandse avond. Ik ga naar huis. Was lange dag. Op het parkeerterrein. Spreek de SCO heren. Ze willen nog even in Eindhoven blijven. Om te beginnen in het DSC paviljoen. Ik vraag of ze een slaapplaats hebben. Nee, ze willen vannacht nog terug naar Fryslân. Ik waarschuw. ‘Brabantse Nachten Zijn Lang.’

Next clash. Oost Arnhem. Thuis. Die hebben tot nu toe de volle buit. Dat wordt interessant. Ik sluit af. Met verzoek van Hans B. Hij vindt het tijd voor Yes. Oké.  ‘I’ve Seen all Good People.’ Geniet van de zondag. Salut.