Blog Van de voorzitter

DSC verliest na mooie inhaalrace in slotfase van Dalto (21-24)
‘Beautiful People.’ Ed Sheeran? Nee. Melanie Safka. Het moment van de zaterdag? Kies. De prachtige lach van de B3 dame. Eerste overwinning binnengehaald. Trots fotografereden ouders. B4 op de foto. De ontlading bij de B2. Spannende wedstrijd. Kampioen. Gefeliciteerd. Het plezier bij de zoekmaakcombinatie waaruit Marloes scoorde bij twee. Aanmoedigend publiek bij DSC 1. De knappe winst van DSC 3 in Scheveningen. Spannende wedstrijden van de B1 en A1. De social media activiteiten van Daan. Het eerste puntje van de A2. Een scherpe, goede Lotte. Al was het in het geel shirtje. ‘Make Me Smile.’ Genoeg te beleven. Genoeg te zien. Genoeg te genieten.

Terug naar de B2. They had to win. Met twee puntjes verschil. Er wordt gewerkt. Door beide teams. DSC aan de goede kant van de score. SDO vecht terug. Vier achter. Twee achter. Een achter. Twee achter. Er zijn kansen. Both sides. Er gaat het nodige mis. Spanning. Het fluitje is bevrijdend. De oerkreten mooi. Het hele veld schrikt op. ‘Werk, en de vreugde komt vanzelf.’ Goethe. Mooi kampioenschap.

De C1 en de D1 moeten hun meerdere in Tiel ’72 erkennen. De B1 zit tegen dezelfde vereniging aan de goede kant van de score. Lang voor. Maar Tiel voert de druk stevig op. Lastig voor DSC. Fysiek heeft Tiel een overwicht. In de slotfase komt Tiel op 12 – 12. Knap dat DSC het initiatief houdt. 13 – 12. We houden het echter niet vast. 13 – 13. Spannend slot. Les points sont partagés.

Delen? Dat deed ook de A1. In een moeizame wedstrijd tegen PKC A1. Ook hier DSC aan de goede kant van de score. PKC laat echter niet los. Er werd zeer scherp verdedigd. DSC komt er maar moeilijk onderuit. En onder druk moet je geduld hebben. En belangrijke kansen verzilveren. Er worden drie stippen gemist. Tja. Ook PKC liet die kansen liggen. Stippen nemen. Niet moeilijk. Ze maken? Andere koek. De 11 – 11. Mager. Wel een juiste afspiegeling in een boeiende competitie.

DSC 2 ontmoet Dalto 3. De eerste helft. Vermakelijk. DSC trekt direct van leer. 4 – 0. Dalto pikt aan op 4 – 2. Dan is het gedaan. DSC combineert vlot. Alegro vivace. Amusant om naar te kijken. Er volgt een hele serie kansen. De teller stopt bij 15 – 6. Rust. Tweede helft. Minder enerverend. Allegretto. Minder scherp. Dalto kan echter geen potten breken. Uitzondering. Eerder genoemd momentje. Jelmer en Tygo hebben zelf de kans. Combineren. Combineren nog eens. Tegenstanders? Draaien. Zoeken. En daar is opeens Marloes. One moment. Het kan veel goed maken. Het eindigt op 22 – 12. Helemaal niets op af te dingen. Gewoon beter.

DSC 1 – Dalto 1. Verwachting? Dalto favoriet. Dalto koploper. Maar waar zou DSC staan in deze wedstrijd. DSC kon vrijuit gaan. Zie daar. Na 1 – 1. Vijfde minuut. 3 – 1. Fabio van der Elzen. Tweemaal. Achtste minuut. Via 4 -3 naar 5 – 3. Fabio’s derde! Na tien minuten. 6 – 6. Levendige quickstep. Vervolgens pakt Dalto het initiatief. 6 – 8. Yara Koster zorgt voor de aansluiting. Maar dan. Dalto op stoom. Akelig hoog rendement. De analisten hebben gelijk. In die fase. DSC gaf ruimte. Maar DSC acteerde zeker niet slecht. En Dalto was even superieur. In een kwartiertje naar 7 – 14. En  DSC? Het krabbelt op. Via Joan Vos, Atalante Koolen en wederom Fabio. 10 – 14. Daarmee is de ruststand dragelijk. Daarmee is nog wat mogelijk in de tweede akte.

Die akte start met een score voor Dalto. 10 – 15. Daarna sluit de verdediging. Aanvallend. Het duurt een tijdje. Timo de Wit doorbreekt de stilte. Na elf minuten. Van afstand.  11 – 15. Dan wordt het interessant. Guido Brekelmans. 12 – 15. Michelle Smulders komt binnen de lijnen. Eerste schot. 13 – 15. DSC is terug. Het is een wedstrijd. DSC in de achtervolging. Onder aanvoering van Michelle. Ze scoort uit haar eerste vier schoten driemaal. Bij 18 – 18 is DSC langszij. Nog tien minuten. DSC komt ook voorbij Dalto. 20 – 19. Nog vier minuten. Tjonge. En het publiek wil wel. Maar het houdt geen stand. DSC niet volwassen genoeg? Dalto herstelt. Ze zetten hun spits neer. Hij mag viermaal herhalen. De vierde is raak. 20 – 20. Lotte van Montfort zet direct daarna Dalto weer op voorsprong.  Aanval daarop. Verschil twee. Da’s te simpel. Nog twee minuten. Fout. Omdraaibal. 20 – 23. Michelle Smulders scoort weer. Nu met doorbraak. Dat zijn vier doelpunten in twaalf minuten. Convincente. 21 – 23. Laatste seconden. Dalto doet er nog eentje bij. 21 – 24. Misschien iets te veel verschil.

Wat te denken? Dalto. Beter. Volwassenere ploeg. In de eindfase zeker. DSC kwam heel knap terug. Speelde in de tweede helft lang gelijkwaardig. De analisten hebben gelijk. DSC had er meer uit kunnen halen. Mits. Steviger in de duels. Manhaftiger. Op cruciale momenten de juiste dingen doen. Ook verdedigend in dat overrompelende kwartiertje. Tegelijkertijd. Veel nieuwe gezichten. Veel jeugd. Het vraagt tijd. De potentie van het team is meer dan zichtbaar. Ik heb geduld. Er komt ook nog wat aan.

Zondagochtend. Een ‘contente mens.’ Ik zag een heerlijke wedstrijd. Had een leuk dagje DSC. Tijd voor andere dingen. ‘Breakfast At Tiffany’s.’ Deep Blue Somthing. Overigens. Het is ook een film. Met een mooi liedje. Even naar YouTube. Uitvoeringen genoeg. Ik stop. Moet eigenlijk de tuin in. Hopelijk wordt het droog. Volgende week naar Pijnakker. Avanti.