Blog Van de voorzitter

DSC pakt belangrijke punten tegen Sporting Delta (13 – 20)
Feestje. B4. Kampioen. Gefeliciteerd. Leuke prestatie. Mooi succes. De vreugde en plezier achteraf. Waardevol. En ik ben terug. Weekje gedwongen overslaan. De maag. Van links naar rechts. Van boven naar beneden. Even geen liedjes. Ik bespaar u details. Schrijven was onmogelijk.

Woensdagavond. Ledenvergadering. De voorzitter. Hij zweeg. Meer dan een uur! Ja ik. Noviteit. Presentaties van werkgroepen. DSC 2.0. DSCiedereendoetmee. Ambities. Ontwikkelingen. Op techniek. Restyle clubhuis. Website. Vrijwilligersbeleid. Activiteiten. Arbitrage. Ontwikkeling kunstgras. Ja er zijn hobbels. It takes time. De klokken staan nog niet overal gelijk. Maar het borrelt. Het is fantastisch wat er werd gepresenteerd. Het is mooi om een ‘New Generation’ te zien. De boodschap is helder. Je bent DSC-er…………….. of je bent het niet. Maar als je het wel bent?  Dan ga je voor betrokkenheid, fun, ambitie, ondernemendheid. Bouw je mee aan wat we willen zijn en waar we naartoe willen. DSC de trots van het Zuiden. ‘Get The Party Started.’ Laat het bruisen. En er is een nieuw bestuur om dit te proces en deze ondernemendheid te ondersteunen. Brigitte, Edwin, Erik, Ivo en deze meneer.

Zaterdag. Droog. Gelukkig. Rustig op de Vijfkamp. Ik geniet. Steeds meer nieuwe gezichten achter de bar. Op het veld. Wageningen 6 is een maatje te groot voor DSC 4. De C2 wint. Dat doet ook D2. Goed gedaan. DSC 3 wint ook. Van GKV 2. En al het andere spul. Buitengaats. Knap is de overwinning van de C1. Bij DVO. De B1. Jammer. Verlies met een puntje van Woudenberg. Die staan nu bovenaan. De B2 won ruim. Mag volgende week een toppertje spelen tegen SDO B1.  De A1 won ruim in Dordrecht. Bij Oranje Wit. Ze staan weer bovenaan in een competitie waar veel ploegen dichtbij elkaar staan.

Verderop. In Dordrecht. Nog twee wedstrijden Sporting Delta – DSC. De tweede teams spelen een gelijk opgaande eerste helft. DSC heeft het moeilijk. Veel rebounds. Lange aanvallen. Geen scores. Delta heeft de eerste initiatieven. Tot 6 – 5. Het kantelt. 6 – 7. Mooie score. Anne van Kemenade. De 7 – 7. Mooi karakter doelpunt. Het ontvlamt een beetje. Ayon zorgt voor de ruststand. 7 – 8.

Na rust. Het duurt zeven minuten. Dan begint de thee te werken. Bij 8 – 9. Laudy Smits slaat het gaatje. In no time. 9 – 15. Sporting Delta is gekraakt. Ze willen wel. Er is echter geen rust om het tij te keren. Het gaat met veel enthousiasme te geforceerd. Scoort tweeëntwintig minuten niet. Komt ook niet verder dan twee doelpunten. DSC speelt het uit. Goed uit. De teller stopt op 9 – 19. Dik verdiend. Op basis van goede tweede helft.

Bij twee kan ik er altijd wel ontspannen bijzitten. Bij een? Lastiger. DSC heeft de punten nodig. De zeperd van vorige week moet eruit. Sporting Delta moet winnen om niet heel ver achterop te raken. DSC treedt aan zonder Michelle en Timo. Kortom. De trainersstaf had wat werk. En dan zit je te kijken…….

0 – 2. Atalanta Koolen. 0 – 4. Robert Roubos. Negende minuut. DSC strafworp. Delta time out. Fabio van der Elzen blijft een ijskonijn. Extra roepen doet hem niets. 0 – 5. Zeventiende minuut. 0 – 9. Ik kan het bijna niet geloven. Zo makkelijk als dat gaat. Bij de tegenstander. Niets lukt in die fase. Het is vloeken.  Mopperen. Frustratie. Het aantal piepjes in de uitzending zou elk commentaar onmogelijk maken. Maar Delta blijft zich proberen op te peppen. Die psychologische tien verschil moet voorkomen worden. DSC wordt slordiger. Delta heeft in de twintigste minuut de bevrijdende eerste goal. Ze krabbelen op. Ze pikken aan. Minuut achtentwintig. 3 – 9. Atalanta scoort de tiende voor DSC. Haar vijfde op dat moment. Maar ook Delta treft nog een keer. 4 – 10. Laatste tien minuten bij DSC waren moeizamer. Daarvoor. Prima verzorgd spel. Voorsprong terecht.

Na rust. Voorspelbaar. Delta in de achtervolging. Met alles wat in ze zit. Verbaal en fysiek ondersteund. DSC moet zorgen dat ze blijven mee scoren. Zevenendertigste minuut. 5 – 11. Vierenveertigste minuut. 8 – 11. Ai, ai. DSC zit vast. Kansen zijn er. De afronding ontbreekt. Delta knokt. Slaagt erin er weer een wedstrijd van te maken. DSC moet waakzaam zijn. En dat is niet makkelijk. We moeten nu scoren. Robert Roubos doet dat in diezelfde minuut. Maar Delta countert meteen. 9 – 12. Fabio van der Elzen scoort direct daarop met een doorbraak. One hand. Fluitje. Commotie. Verwarring. Onduidelijkheid over het fluitje van de scheids. Is dit een score? De trainers van Delta ontvlammen. En ze krijgen veel ruimte van de leiding. Wat nu eigenlijk de verwarring is? Ten slotte. Het doelpunt telt. Sympathiek is het even niet meer. Delta scoort direct daarop 10 – 13. Joan Vos doet de deur weer dicht. 10 – 14. Minuut twintig. 11 – 15. Tjonge jonge. Enerverende minuten. DSC houdt Sporting Delta op vier. Drieënvijftigste minuut. Volgende breekpunt. Strafworp Sporting Delta. Mis. Rebound DSC. Bal naar aanval. Robert Roubos. Yes. 11 – 16. Van afstand. Psychologisch tikkie. Kort daarna. 11 – 17. Verschil hersteld. Het breekt. DSC loopt uit naar 13 – 20. Mijn blaadje klopt echt. Waar de 14 – 19 vandaan komt op het formulier? Toe maar.

DSC pakt belangrijke punten. Vooral op basis van de eerste twintig minuten. Die bepaalden het wedstrijdverloop. DSC was daar erg effectief. Sporting Delta was daar de weg kwijt. Het is knap hoe ze zich terugvochten. Dat kost energie. Die had DSC aan het eind over. Karakterpotje. Niet super. Wel onderhoudend. Verdedigend prima. Aanvallend wisselvallig. Volgende week de koploper op bezoek. Dalto. ‘Ajuus de Mazzel.’