Blog Van de voorzitter

DSC verslaat taai Sporting Delta. 18 – 13
De eerste kampioen heeft zich gemeld. DSC 3. In Arnhem. Tegen nummer 2. 11 – 23. Da’s een verschil. Kampioenschap met overmacht. Promotie naar de reserve hoofdklasse. Voor volgend seizoen een nieuwe uitdaging. Voor nu. Gefeliciteerd. Volgende week hebben ze hun feestje. Inclusies afscheid van Johnny. Sluit u aan.

Nog meer kampioenen? Don’t know. Maybe. De A3. Of de D3. Of de E1. Allemaal winst. We shall see. Voor het tweede was het dit seizoen te zwaar. Ook Fortuna 2 was beter. Stevig op oorlogssterkte gaven ze DSC geen kans. 21 – 32. DSC degradeert na twee seizoenen uit de ereklasse.

Gevarenzone. A2. Nu op plaats 6. Tegen koploper Sporting Delta geen kans. De laatste wedstrijd uit bij nummer 7 Oranje Wit A2 wordt kraker. Ook de C1 is er nog zeker niet. De ploeg staat in een brede middengroep. Dicht bij elkaar. Vriendschaar, dat opvallend won bij koploper PKC, hijgt in de nek. Super spannend. Ook weer mooi. Not for nothing.

Verder op de zonnige zaterdag? De B2. Verlies tegen een beter, fysiek sterker en ook volwassener Movado. De E2 verloor. F1 speelde gelijk. C2 verloor. De B3 verloor weer in de dying seconds. Donder en bliksem. D4 won. D1 won ook. En vijf verloor. Tempo 4. Deze klasse? Maat te groot. Andere keuze moeten maken? Alles verliezen….Spelplezier? Vijf. Leuke groep jonge korfballers. Lang aan DSC verbonden. Nu valt het toch begin twintig uit elkaar. Beslist verschillende redenen. Ik bijt op mijn lip. Zonde. Zo’n leuk team.

En de B1. Ze blijven lang gelijk opgaan met koploper DVO. 17 – 17. Dan pakt DVO met 18 – 20 de winst. Kans op de eerste plaats was afgelopen week al verspeeld. DSC eindigt tweede in de competitie. Dat is zeker prima. In Den Haag won de A1 van hekkensluiter HKV/OnsEibernest. De verlenging van de competitie is bijna binnen.

Drie uur. DSC 1 – Sporting Delta 1. DSC koploper. Delta nummer zes. Zo goed als veilig. Ondanks verschil op ranglijst geen tegenstander om te onderschatten. Delta. Taaie tegenstander. Het blijkt ook in de wedstrijd.

Na drie minuten opent Timo de Wit de score. Vrije bal. Na vier minuten Lotte op de grond. Botsing. Het spel ligt een tijdje stil. Dat gaat meer gebeuren vandaag. Het is geen harde pot. Spelers spelen met respect voor elkaar. Maar het is wel intens. Naar het einde van het seizoen wreekt zich dat op spelers. Een keer of vijf, zes onderbreking.

Ritme zoeken. Het is het credo. Delta heeft huiswerk gemaakt. Ze verdedigen goed en slim. DSC heeft moeite om meerdere kansen per aanval te creëren. Na acht minuten de 1 – 1. Joan Vos zet DSC daarop direct weer op voorsprong. In de elfde minuut volgt een strafworp. Robert Roubos rond af. 3 – 1. Het is een minuscuul gaatje. De marge blijft tot minuut zesentwintig overeind. Doelpunten? Ze zijn schaars. 5 – 3. Delta komt op 5 – 4. Scoort ook de 5 – 5. Luid gejuich. Het maakt hun drive duidelijk. De scheids keurt echter af. Bij de score is aan de paal gezeten. Enige mazzel. Het is wel het sein om de wedstrijd te laten ontbranden. Opeens vallen de goals rapido. ‘Seven Wonders.’ Fleetwood Mac. 9 – 7. Rust. DSC krijgt het niet cadeau.

Ook na rust. Geen cadeaus. Delta wil resultaat. Subito 9 – 8. En DSC? Florian Bastiaens. Nuttig doelpuntje. Onder de korf. 10 – 8. Delta houdt vol. 10 – 9. Robert Roubos vanaf de stip. Timo de Wit weer een vrije bal. DSC staat op drie. Delta klampt met veel energie aan. Strafworp. 12 – 10. Het is allemaal niet spectaculair. Het is vooral een gevecht. DSC heeft wel het initiatief. Delta wil echter niet breken. Daarmee maken ze het DSC lastig. Het is een wedstrijd op het kantje. Een kleine verzwakking van DSC kan de wedstrijd doen kantelen. Dat laatste doet DSC niet. Concentratie volledig aanwezig. Ze houden de verdedigende druk. Achttiende minuut. 16 – 12. Eindelijk. Delta antwoordt nog een keer. Jan Knollema komt in het veld. De aanvallen zijn lang. Zeer lang. Kansen zijn er ook. Genoeg. Afronding ontbreekt. Tot drie minuten voor tijd. Jan treft van afstand. Game, set and match. Uit een vrije bal heeft Lotte van Montfort het slotakkoord. 18 – 13.

De winst is terecht. DSC had de hele wedstrijd controle. Maar had in Delta een zeer lastige hard werkende tegenstander tegenover zich. Een tegenstander die tot het laatst probeerde resultaat te halen. Er zat veel verdedigende energie in het team. Dat heeft ze aanvallend mogelijk genekt. Anyway. DSC kan volgende week naar Amsterdam. Rohda. Het kreeg een opvallend pak slaag van medekoploper TOP. Die speelden de frustratie van de nederlaag tegen Avanti van zich af. We zijn bezig met een spannend slot. Op 15 juni kan dat iets moois zijn aan de Vijfkamplaan.

Zaterdagmiddag. Ben snel weg. Onderweg naar huis. Classical Gas. Tommy Emmanuel. Gedachten. Druk programma. Eigenlijk even te. De apotheose van het seizoen nadert. Welke succes op het veld? Belangrijker. Welke in het kader? Hoop dat werkgroepen wat laten horen aan de leden. Bestuurlijk. eerste witte rook. Succes stemt prettig. Communicatie volgt.