Blog Van de voorzitter

Uitstekende overwinning DSC op SDO (24-19)
Zondagochtend. Kwetterende vogels. Ik staar de tuin in. Zet tuindeuren open. Honden glippen naar buiten. Lekker weer. De zaal is done. Knappe landskampioen Fortuna. Tempo gaat via de langste weg naar de  league. TOP A1 ontsnapt in extremis.  In alle scenes euforie. Gefeliciteerd. In Leeuwarden is een WK bezig. En in Eindhoven….een verbrokkelde competitie gaat van start. DSC mag eindelijk weer na een (te) lange pauze. Good Vibrations klinkt. Vitaminepilletje. Ik zit achter mijn laptop.

Zaterdag. DSC terrein. De zon is fel. Misschien te. Overal zonnebrandolie. La primavera lijkt overgeslagen. Ik zie Anne de Kok 9 – 11 scoren. Tweede helft DSC 2 – KCC 2. De eerste helft is moeizaam. Deze score brengt aansluiting. Nog vijftien minuten. Onhandige strafworp. 9 – 12. Yara Koster brengt DSC terug naar 11 – 12. Nog tien minuten. Aanpakken. Kom aan. Mais non. Doelpuntmangel. Ze vallen niet. Ook wissels helpen niet. Niet dat KCC uitblinkt. Zij scoren echter wel. Driemaal. 11 – 15. Wedstrijd gelopen. Het eindigt op 12 – 15. Verdorie. Hier had meer ingezeten.

Op het andere veld. DSC B1 – Dalto B1. DSC bokst op tegen een middagje achterverdedigen. Rustig blijven. Juiste kans pakken. In de tweede helft volgt het verschil. Van vier voor naar een verdiende 19 – 12. Volhouden dit. Dan volgt op 25 mei een heel interessante confrontatie met DVO B1. Ambiteus streven. DSC laten we wakker zijn. De A1 en B1 zijn in de race voor play off plaatsen. Aanmoedigen die ploegen.

In de line up volgen de A2 en de D1. De laatste verliest van PKC. Net als de C1 eerder op de dag. De PKC teams zijn sterker. Het zint me niet. DSC kan beter. Investeren. Overtuiging terughalen. We hebben de beste jeugdopleiding van Zuid. Opdracht voor een van de werkgroepen die bezig is met de toekomst van DSC. Aansluiting terugvinden.

De A2. Nog in winterslaap? Het duurde ruim twintig minuten voor ze scoorden. Verlies 8 – 15. More power please. Power had de B3 wel. Kansen te over. Geen afronding. Helaas. KVS’17 B1 wint daardoor. 8 – 11. Siem Hegge toont zich bijzonder tevreden. Zijn C3 won met 7 – 2.

Ik krijg de uitslagen door. DSC 3 wint in Wageningen. Ze gaan aan kop. Twee los van Oost Arnhem. De hoofdklasse lonkt. Go for it. Ook op vreemde bodem. Winst E1, C2. D3 gelijk. Verlies E2 en F1.  11 mei die jeugd maar eens gaan bekijken. Dan spelen ze thuis.

Slotstuk. DSC 1 – SDO/Blijwerkt 1. Hoe komt DSC uit de zaal? SDO  hekkensluiter. Een punt. DSC vierde. Elf punten. Twee achter op koplopers TOP en Rohda. Fiks staat daar nog tussen. DSC is vanaf het begin de betere. Direct overwicht. Veel rebound. SDO opent echter. 0 – 1. Na veel kansen scoort Marloes Veenstra 1 – 1. SDO countert direct. 1 – 2. Herhaling bij 2 – 3. Vervolgens 2 – 4. Blok coacht dat er te groot gespeeld wordt. Kansen dichterbij pakken. DSC gaat een versnelling hoger. Binnen een minuut. Joan Vos. Lotte van Montfort. 4 – 4. Timo de Wit. Tweemaal. Jonathan Verhulst. Robert Roubos. 8 – 4. DSC heerst opeens. Edoch. SDO herhaalt: direct scoren na een vakwissel. Ze hangen aan het elastiek. Renée Kuin. 9 – 5. Dan. 11 – 7. 12 – 7. Een verschil van zes blijft uit. 12 – 9. Florian Bastiaens. Wederom Roubos. 14 – 9. Rust. Het is vermakelijk. DSC scoort over alle schijven. Verzorgd aanvallend korfbal. Veel beweging. Veel rebounds. Veel herhaling. Verdedigend niet altijd scherp. Chips. SDO profiteert daar verdienstelijk van.

Twee helft. Direct 15 – 9. 16 – 9. Genadeklap? Nee. SDO blijft volgen. 16 – 10. 19 – 14. 21 – 15. DSC begint door te wisselen. Laudy Smits, Luc van de Westelaken, Jan Knollema en Yara Koster komen binnen de lijnen. Inmiddels sluipt SDO naar 22 – 19. Nog vijf minuten. Danger. Code geel. Komen ze op twee, dan wordt het nog lastig. SDO is een vechtmachine.  Routinier Knollema begrijpt het gevaar. Lange aanval. Schot. 23 – 19. De wedstrijd in het slot. DSC pakt in de slotfase nog langere aanvallen. Nut het reboundoverwicht volledig uit. SDO capituleert. Jonathan Verhulst heeft het slotakkoord. Kleine kans. 24 – 19.

(Samenvatting in beeld met alle doelpunten door Jorgen Gerstel)

Terechte overwinning. Aanvallend zag het er goed uit. Veel beweging. Veel kansen. Er hadden er wat meer mogen vallen. DSC staat inmiddels tweede. Twee punten achter TOP. Volgende week. Geen eerste.  Wel zeer belangrijke wedstrijden voor A1, B1 en C1. Get ready. Er valt wat te halen. De ambitie….mooie successen.

Enough. Geniet van het weer. Fijne Pasen.