Blog Van de voorzitter

DSC pakt volle buit in en tegen Nieuwerkerk (20-27)
Buiten is het negen graden. Donker. Het regent. Hollandse winter. Binnen? Heavy. Eigen schuld. Het was laat. Avondje met biervrienden. De etappe. Een klim in zes fases. 5,5%. 6,5%. 8%. Tweemaal. 10%. Slotklim. Mijn inbreng. Limited edition. Imperial Stout. 12%. Een bier voor twee gedachtes. DSC won. Grand Prestige. U begrijpt. De avond werd heel gezellig. Sfeertje. Sorry maatjes. Enkele van jullie suggesties voor de blog kwamen niet door de zelfcensuur. Friends Will Be Friends.

Zaterdagochtend. Negen uur. De Kangoeroes werken hun programma af. Daarnaast. DSC E1 tegen SDO E1. Het golft op en neer. Leuk. Opvallend zorgvuldige opbouw van DSC. Van paal naar paal. Samenspel. Invullen van steun. Rustige schoten. Doorloopballetjes. Norah knalt van grote afstand raak. Formidabel. SDO? Speelt goed mee. Valt me daar iets op. Ja. Alexa. Ze is overal. Fel. Helaas voor SDO. Een minder succesvolle afronding. DSC wint. 14 – 7. Maar dat is niet zo belangrijk. Ik zag leuk en soms verzorgd korfbal.

Danach. De clash van Woensel Noord. D2 – D3. 2 – 2 bij rust. Tweede helft. D2 toch beter. Meer spel. Iets meer overwicht. D3. Wel kansen. Te gehaast. Via 7 – 2 eindigt het op 7 – 3. Nice game. De B3 verliest. 3 – 6. Ready B1. Maar. Geweldig geknokt. En nu een hele wedstrijd. Afspraak uitgevoerd. Toppie in deze zware klasse.

Vervolgens. DSC 3 – SKF 2. Uit was het 29 – 28 voor SKF. Nu kwam de revanche. Eenvoudig? Nee. Het was spicy. Stevig. Eerst helft. Eén verschil voor SKF. Tweede helft. Lang gelijk opgaand. Nog tien minuten. Opeens het gat. DSC loopt uit naar 23 – 17. Neemt dan te snel gas terug. Gevolg. 23 – 20. Nog vier minuten. DSC weer bij de les. Loopt weer naar zes verschil. Einde bij 27 – 22. Keurige en terechte overwinning. Man of the match? De witte. Hij had er zin in. Tjonge. DSC 3 legt een heerlijk potje korfbal op de mat. U moet dat gaan zien.

13.40 uur. Dat was het dan in eigen hal. Klein programma. Op vreemde bodem. A2 verliest bij Rust Roest A1. B1 speelt geweldig tegen Oranje Wit in Dordrecht. Op diezelfde plek verliest de D1. De F1 wint in Helmond. C2 verliest tegen Animo. De B2 doet dat in Kinderdijk. En boven dit alles. Het eerste punt voor de C1 in Tiel! De caravan kan naar Nieuwerkerk aan de IJssel.

Twee. Het won de eerste ontmoeting. Nu niet. Eerste helft. Moeizaam DSC. Rust 13 – 10 voor Nieuwerkerk. Tweede helft. DSC gaat naar 14 – 15. Spanning stijgt. Het is een wedstrijd. Om en om. Tycho Brink valt prima in. Scoort de 19 – 19. DSC komt op 19 – 20. Nog drie minuten. 20 – 20. 21 - 20. 21 – 21. 22 – 21. Nog een minuut. Nieuwerkerk speelt het goed uit. 23 – 21. Met nog 15 seconden. 23 – 22. Er is geen tijd meer voor DSC. De ploegen ontlopen elkaar niet veel. Nieuwerkerk wint niet onverdiend.

Dan een. De Kleine Vink. Ram vol. Geluid vanaf de tribune is meer dan een kleine vink. Sfeer zit er goed in. In de rust wordt dat nog eens bevestigd met al die kinderen op het veld. DSC supporters zijn er ook. En voor mij. Naast mijn reporters die regelmatig appen. Gelukkig livestream. Voor Nieuwerkerk de eerste. Complimenten. Mijn biervrienden kijken meer naar mijn gedreven meeleven dan naar de wedstrijd. Ik zit zowat in het beeldscherm. DSC heeft huiswerk gemaakt. Je kunt weer achter verdedigen van heren verwachten. Het wordt een clash om de rebound. Blok heeft de boel omgezet. Vos ontbreekt door schorsing. Daarvoor Marloes Veenstra. Reus en oermens Verhulst in de basis. Roubos naast de Wit. DSC wil iets rechtzetten vandaag. Is geladen. En ik zit in spanning of dat lukt.

Eerste helft. Om en om. De ploegen zitten elkaar op de hielen. DSC voor. DSC achter. Bij 9 – 8. Verhulst. Stip. Mis. Maar. Herkansing. Mis. Balbezit blijft. Schot. 9 – 9. Hij balt de vuisten. Zoals vaker in de wedstrijd. Ook richting publiek. Nieuwerkerk houdt echter een klein voordeel aan de eerste helft over. 12 – 11. Zo. Het is gepeperd. Massief. Geen wedstrijd voor doetjes. Er wordt uitgedeeld. Incasseren. Niet zeuren. Het is een clash.

Tweede helft. De Wit. 12 – 12. Een zelfde beeld. Vooral in het vak rond Brekelmans en Verhulst een gevecht om de paalzone. Poeh, poeh. Tot 14 – 14. Mijn hart gaat sneller kloppen. DSC. IJzersterk. Jona. Lotte. Renée. Robbie. Jona. Band on the Run. 14 – 19. Ik kijk op de klok. Nog een kwartier. Nieuwerkerk maakt snel duidelijk dat DSC er nog niet is. 17 – 19. Nog elf. Doorbraak van Montfort. 17 – 20. De 18 – 20 van Nieuwerkerk is knap gedaan. DSC. Heeft initiatief. Heeft drive. Loopt weer vier uit. 18 – 22. Bij 20 – 23 een prachtige score van Kuin na een actie van Veenstra. Het doet de deur dicht. DSC gaat echter door. Wil alles vanavond. Beloont zichzelf. 20 – 27. Supporters laten zich horen. En mijn avond kan niet meer kapot.

De overwinning is terecht. DSC speelde een geweldige tweede helft. Zestien voor. Acht tegen. Goede teamprestatie. Karakter. De ontlading na de wedstrijd zegt genoeg. Gescoord over alle schijven. Verhulst de Giant. Painkiller. Judus Priest. Die is ook voor heavy metal fan Cor Bond. Hij voorspelde in de ochtend een DSC overwinning met zeven verschil. Ik keek hem alleen maar aan. Hij kreeg gelijk.

We staan op plaats twee. Nummer zeven Meervogels staat maar twee punten weg. Alleen Tempo is los. SDO heeft nog geen punt. Een doldwaze competitie tot nu toe. Volgende week driemaal DSC – Groen Geel. Zij verloren thuis van Avanti. De Vijfkamp mag vollopen. Ajuus.