Blog Van de voorzitter

Winst voor DSC tegen Avanti na knappe tweede helft (22-28)
Gisteren. Eindelijk los. Hier en daar onwennig. Voor menig team. Competitie is anders dan trainen of oefenen. Zaal is anders dan veld. En achter de schermen. De uitdaging om het arbitraal voor elkaar te krijgen. De verplichting is honderddertig wedstrijden. Henk Klaassen meldt: “Schouders moeten er vol onder van iedereen. We moeten ook weer aantal scheidsrechters opleiden om continuïteit te waarborgen." Een challenge.

Terug naar het onwennige. Neem de B3. Rust. 8 – 0 achter. Na rust. 3 – 3. Neem de A1. Uit bij KCC. Geen vlekkeloze wedstrijd. Lang achter de feiten aan. Op veel fronten. Nog tien minuten. KCC vier punten voor. Pfff. Wel karakter. DSC komt gelijk. Minuut voor tijd. Turbulentie. Stip KCC. Voorsprong. Stip DSC. Gelijk. 25 – 25. Einde wedstrijd.

De A2 en A3. Winst. De A2 deed dat in een lang gelijk opgaande wedstrijd. Tegenstander Vriendenschaar A1 had aanvankelijk de voorsprong. De eindfase. Overname DSC. Twee punten. Ze trekken het over de streep. Mede door invalster Ilse. Haar enige schot…..raak zonder de korf te raken. Dat doet het altijd bij het publiek. Ten slotte. 20 – 19. Prima. Alhoewel. Hier en daar kan het scherper en duidelijker.

De B2 verliest. 18 – 14. Merwede uit. De B1 speelt uit tegen KOAG. Die ploeg scoorde er vorige week dertig. Het was een gelijk opgaande, spannende wedstrijd. Na rust maakt DSC een klein verschil. KOAG komt nog terug. DSC houdt echter initiatief. De 19 – 21 stemt de coach tevreden.

Het derde pakte de volle winst. AWDTV 2. Aardige wedstrijd. Vanaf het begin ligt het initiatief bij DSC. AW zit echter lang op de bagagedrager. Dicht het gat steeds tot twee of zelfs een punt. Tweede helft. DSC loopt eindelijk zes punten weg. Johnny Wind en Dennis Snel. Het oogt zo simpel. Ze schieten met scherp. De 26 – 20 is verdiend. En. Kirsten en Tamara. Sleuren, Slepen. Sjouwen. Steunen. Soms een score. Soms een ‘stippie’ mee. Ook tegen. Ga dat zien!

In Pijnacker. Avanti 2 - DSC 2. DSC niet op oorlogssterkte. Avanti ging op kracht het duel aan. DSC meer op techniek. Geen super wedstrijd. DSC heeft het initiatief in de score. Trekt de wedstrijd ook over de streep. 17 – 20. Winst telt. Bij vlagen goed, soms ook niet. Verder vijlen aan het spel. Dat hebben we vaker gezien in de aanloop bij twee.

Avanti 1 – DSC 1. Een klassieker. De ploegen komen elkaar vaak tegen. Speelden al menig gevecht tegen elkaar uit. Avanti memoreert er nog aan op hun website. But that’s history. Op het veld hielden ze elkaar in evenwicht. Tweemaal remise. En nu. Avanti start scherp. 2 – 0. DSC volgt even maar is vervolgens zwaar de onderliggende partij. 4 – 2. 6 – 2. 7 – 2. Er volgt een DSC time-out. Ik kan beter van een ‘ongezouten Blokkie’ spreken. Het is duidelijk wat de staf er van denkt. En….10 – 4. Brrrr. Bij DSC is het niet veel. Hoezo afspraken? Waar is de energie? 11 – 5. Blok grijpt in. Rokade. Een meesterzet. Knollema voor Bastiaens. Bastiaens voor Brekelmans. Ander evenwicht. Ander elan. Via 12 – 6 loopt DSC in naar 12 – 9. Dat verschil blijft om en om scorend tot de rust. 15 – 12. DSC is in ieder geval weer in de buurt. Even tijd om elkaar goed in de ogen te kijken.

Tweede helft. Turn, Turn, Turn, The Byrds. Een ander DSC. Een andere wedstrijd. Er komt een team uit de kleedkamer. Een vechtmachine. Als een Romeinse formatie overrompelen ze Avanti. Snel, efficiënt, indrukwekkend. En niet dat Avanti geen kansen meer heeft. Sometimes you’re lucky. Bij 16 – 16, Florian Bastiaens, is het erop en erover. Van Montfort, driemaal Roubos, Vos en nog eens Bastiaens. Als de stof is opgetrokken. 16 – 22. Een run van negen scores. Wow.  De eindfase. Koppie erbij houden. Eso pasa. Avanti probeert het maar Timo de Wit en Laudy Smits, ze pikt vandaag vier doelpunten mee, houden de marge vast.

Een twee gezichtenwedstrijd. DSC pakt de volle buit op grond van een geweldige tweede helft. Een uitstekende teamprestatie. En binnen die teamprestatie negenmaal de Wit! Het geeft de moraal een boost. En Renée Kuin meldt dat ze door de winst honderd euro extra sponsorinkomsten scoren. Iedere gewonnen wedstrijd van het eerste levert bij Bekkers Glascentrale dat extraatje op. Volgende week eindelijk thuis. Ik kijk er naar uit. Meervogels uit Zoetermeer komt op bezoek.