Blog Van de voorzitter

DSC verslaat DeetosSnel

Dagje DSC. Vijfmaal DeetosSnel en nog veel meer. Misschien wel iets te veel. Waar te beginnen. In alle vroegte. Negen uur. Dat is vroeg. Zeker voor de tegenstander uit Dordrecht. Die winnen wel. Ruim. Van onze D1.

De ochtend dendert door. Winst voor de C1. Verlies voor de C2. In de vroege middag verslaat de B1 DeetosSnel. De uitslag doet anders vermoeden, 24 – 18, het was niet eenvoudig. Zelf haak ik aan bij de B2. Nog niet gezien. Ze winnen. 18 – 16. Ze nestelen zich keurig op een gedeelde tweede plaats. De A2 speelt tegen Tilburg A1. Die zijn een maatje te groot. 11 – 23.

Voor de wedstrijd spreek ik Gert-Jan Kraaijeveld. Coach van DeetosSnel. Hij was al om acht uur in de Vijfkamp. Een van de kinderen speelt in de D1. Nu is hij terug voor de A1. Daar speelt zijn zoon in. Om half negen mag hij zelf aan de bak. Over een dagje DSC gesproken. De A1 zelf. Het is een moeizame dag. Het loopt niet. DeetosSnel hanteert flinke verdedigende druk. DSC heeft geen antwoord. Bij rust is de wedstrijd eigenlijk wel gelopen. Na rust enige kleine oplevingen. Niet meer dan dat. Er wordt driftig gewisseld. Vooral om B spelers enige ervaring op te laten doen. 20 – 29 verlies is terecht.

Daarna speelt het vierde. Even wennen. Opeens geen schotklok. Ander spel. Lange aanvallen. Het is een wedstrijd om boven de rode streep te komen. Het vierde pakt de punten. 20 – 12 overwinning op de Meeuwen.

Het is 1 – 2 in het voordeel van DeetosSnel als het tweede aantreedt. Beide teams zijn nog ongeslagen. Ze hebben er zin. Ze schotelen het publiek een enorm doelpuntrijke eerste helft voor. Er wordt met scherp geschoten. Als de stof is opgetrokken staat er 20 – 18 op het scorebord. Toe maar. Hier moet van genoten zijn. De tweede helft is minder doelpuntrijk. De spanning des te hoger. De ploegen houden elkaar in evenwicht met DSC steeds aan de goede kant van de score. Halverwege de  tweede helft wordt het gaatje vier. DeetosSnel blijft echter aandringen. Compliment daarin voor DSC. Ze houden de tegenstander de rest van de wedstrijd op vier. 34 – 30. Een heerlijke en terechte overwinning. Het is leuk om naar het tweede te kijken.

Inmiddels zit de zaal redelijk vol. Ook aan de Frederiklaan wordt gesport. De ervaring leert dat we dan wel publiek missen. De grote vraag? Wat gaat het eerste doen. Willen ze nog wat deze competitie is winst noodzakelijk. Maar voor deze schrijver is dat eigenlijk van minder belang. Die wil vooral passie en plezier zien. Twee gaf een mooi voorbeeld. Ontspanning, drive, mooie acties, spelplezier.
De eerste vijftien minuten is daar weinig van te zien. Op alle fronten is DeetosSnel beter. Het team loopt uit naar een 1 – 5 voorsprong. DSC wankelt. En dan opeens de ommekeer. De balcirculatie is beter. Er wordt doelgerichter gespeeld. En belangrijkste feit: er wordt gescoord. Bij 6 – 6 is DSC terug in de wedstrijd. Bij 7 – 6 neemt DSC voor het eerst het initiatief. Net als bij twee ontwikkeld zich daarna een gelijk opgaande wedstrijd. Wel minder doelpuntrijk. Bij 12 – 12 gaan we de rust in.

In de tweede helft wordt het een gevecht. DSC bijt zich in DeetosSnel vast. De duels zijn fel en DSC gaat die steeds meer winnen. Met nog zo’n tien minuten te gaan staat het 17 – 17. De spanning is inmiddels de Vijfkamp ingekropen. DSC slaat op dit moment het gaatje. 19 – 17. DeetosSnel begint aan een uitgebreid wisselprogramma. DSC beperkt zich daarin door Robert Roubos, eindelijk weer speelfit, te brengen en iets later Hanne Mieke van Gaalen. Die laatste valt op door bij de eerste balberoering meteen te scoren. Het publiek komt langzaam los. Van voorzichtig “come on DSC” naar steeds luidere aanmoedigingen. DeetosSnel komt op 19 – 18. DSC zorgt voor 20 – 18. Robbe de Wit scoort vervolgens met een mooi afstandsschot. De vuisten worden gebald. DeetosSnel dringt aan bij 21 – 19. Nog vier minuten. Een prachtig afstandsschot van Renee Kuin zet de marche weer op drie. Als DSC vervolgens uit een strafworp 23 – 19 scoort is de ban gebroken. Dit wordt een heerlijke overwinning. Publiek staat. DSC kan een feestje vieren en zal het zeker doortrekken in de Après-Skiparty.

De overwinning is terecht. Er is gevochten voor de punten. Het publiek zag een spannend duel. Complimenten aan het team. Karakter. Het is een prettige afsluiting van het jaar. Tijd om even gas terug te nemen. Even afstand nemen. Ik ga broeden op mijn kerststukje. Er heeft zich voldoende afgespeeld afgelopen jaar. Goed en minder goed. Laat ik daar volgende week maar over schrijven.

11.00 uur. Net op tijd klaar. Ik heb op dit tijdstip nog een telefoonconferentie met de andere bestuursleden.