Blog Van de voorzitter

Kom naar de algemene ledenvergadering! (29 oktober)

Voorzitter, niets te melden? Ik begreep het. Ik ben niet erg actief om het “van de voorzitter” te schrijven. Genoeg thema’s. Genoeg ontwikkelingen. Genoeg uitdagingen. Maar die column…. De omstandigheden dwongen mij veel op de “werkvloer” te zijn. Gemiddeld vijfmaal per week. De rust ontbrak. Het plezier en de passie niet.

État de question. Status quaestionis
Ik houd van taal. Frans, Latijn, het klinkt zoveel mooier dan: stand van zaken. Een kleine bloemlezing. Voorbeschouwing op 29 oktober.

Techniek
Roerige start. Vooral bij de jeugd. Wisselingen in de technische commissie jeugd door onverwachte omstandigheden. Geplande trainers, coaches die toch afvielen. Druk bij de teamsamenstelling, trainingsschema. Onvrede heb je zo. Meningen ook. Geen gesprek zoeken. Conclusie is stoppen. Gevolg: onvoldoende spelers voor teams. Herschikking. Ploeg terugtrekken. Vervelende financiële tegenvallers zijn dat. Alle andere leden mogen dat opvangen. Ook een tiental nieuwe leden verwelkomt.

First things first was mijn opmerking. Zorgen dat iedereen kan trainen en spelen. Zorgen dat de JTC op sterkte komt en gaat draaien. Het lukt, zoals het meestal lukt. Het gaat stap voor stap. Gericht op het primair proces. Nog weinig ruimte voor beleid. Gelukkig hebben Nicky Korten en Lieke Storms daarvoor nu de eerste stenen gelegd.

Rumoer over het zaalschema. Tja, ik had het voorspeld. DSC bleef op het veld vooral drie dagen trainen. Dat red je niet. We zijn gewoon te groot voor drie dagen. De woensdag is ingepland. De capaciteit wordt onvoldoende gebruikt. In de zaal ook ruimte op woensdag. Nu moeten we wel. Het schema is er. Zeker niet naar ieders wens. Dat lukt nooit. Denken in vier dagen, in goede spreiding is echt noodzakelijk. En ik weet het, daarmee doe ik een beroep op tijdinvestering. Voordeel is wel dat we nu nog maar in twee hallen trainen, driemaal Vijfkamp, eenmaal Stedelijk. Dat is echte winst.

Uitdaging
Het eerste team voor het eerst in de zaalhoofdklasse. Achter de schermen veel organisatie. Er is veel te regelen. Het KNKV stelt eisen. Beispielsweise: niet alleen filmen, ook analyses bijgehouden. Analisten nodig. Vingervlugge computergasten. Ik zoek onder de jeugdige gamers. Scholing regelen. Het team is nog niet compleet. Interesse? Informatie?
Mail .
Und weiter geht’s. Meer eisen aan ontvangst van scheidsrechters, beoordelaars en de juryvoorzitter. Ontvangst van tegenstanders. Meer regels voor kleding. Teams van de week, overleg met de supportersclub, programmaboekje. Stewards om publiek te ontvangen. Een heel werkplan. Inmiddels is een groot aantal mensen actief. Klap op de vuurpijl is de entree. Vorige week kwam de melding dat de richtprijs €5,- is. Dat zien we nog niet zitten. Mening van het bestuur: hal vol, paviljoen vol, sfeer, geen drempels het eerste seizoen. Van nul naar vijf euro is ons te veel. Houd er bij uitwedstrijden rekening mee dat de tegenstander wel entree heft. Wij kiezen ervoor ons dit jaar eerst te bewijzen dat we thuishoren op dit niveau. Volgend jaar volgt dan entree. Play off’s, als we die toevallig zouden halen, is een ander verhaal. Dan wel entree. Het eerste en tweede wonnen gisteren overigens overtuigend van NIC (vorig jaar nog league) uit Groningen. Vooral het eerste team maakte indruk. 10 – 8 rust, 30 – 17 winst. Als dit de voorbode is dan is het zeer de moeite waard om op zaterdagavond naar de Vijfkamp te komen voor een happening. En… het eerste seizoen gratis.

Ambitie
Meer investering, zodra de ruimte er is, in begeleiding van de jongste jeugd, breedte ploegen jeugd, het derde. Daar zit het groeipotentieel. Daar komen we nog kader tekort.

Financiën
We hadden een goed seizoen. De financiële opdracht vorig jaar is gerealiseerd. Soberheid blijft het devies. Vandaar voorzichtigheid bij inhuren van zalen, bestedingen bij activiteiten. Tegenvallers loop je zo op. Neem het terugtrekken van ploegen. Dat kost geld. Toch ook investering. We hebben nieuwe kleding nodig. Afgelopen week, en dat hadden we liever aan het begin van het seizoen gedaan, is hiermee gestart.

Paviljoen
Onze belangrijkste ontmoetingsplaats. Serviceverlening, aanbod, keuken, ontvangst, schoonmaak is van hoog niveau. Dat willen we zo houden. We willen zelfs beter. Alle teams moeten gelijkwaardig gebruik kunnen maken van dit niveau. Het paviljoen is ook een zeer belangrijke inkomstenbron. Als we dit willen handhaven en verder willen ontwikkelen moeten er meer mensen opgeleid worden. Bert Verlaek en het DKB zijn hiermee gestart. Een megaoperatie. Niet direct zichtbaar. Verschrikkelijk belangrijk voor de toekomst.

Arbitrage
Vaak ook niet zichtbaar voor leden. Ieder weekend zijn er mensen actief als scheidsrechter, grensrechter, waarnemer of beoordelaar. Er zijn weer mensen op cursus. We maken stappen. We willen echter meer. We willen arbitrageproof worden. Het kan nog beter. Bijvoorbeeld in ontvangst van scheidsrechters bij de jeugd en het opleiden van scheidsrechters. Het loopt, het loopt zelfs prima, DSC mag tevreden zijn. We blijven redelijk buiten de boetesfeer. Als we dit namelijk niet goed regelen loop je boetes op. De sturende motor op de achtergrond is echter bestuurslid Edwin Mulder. Hij is zeer ingewerkt. Toch zou zijn aandacht vrijgespeeld moeten worden voor sponsoring. Dat is zijn hoofdtaak. Deze taak doet hij ernaast. U begrijpt, een coördinator arbitrage is zeer welkom.

Sponsoring
Ook hier stappen. De sponsorcommissie maakt vorderingen. De visie is er. Het beleid ook. Er komt geld binnen. De geldstroom is echter nog niet structureel. We zijn gestart met een webshop. We zijn gestart met SponsorKliks. De club van vijftig krijgt weer impulsen dankzij Annie Brink en Henk Storms. De hoofdsponsor ontbreekt nog steeds. We waren er voor de zomervakantie redelijk dichtbij. Maar ja, helaas, toch weer ver weg. We houden echter koers. Geloof houden in de aanpak, het concept. Dit gaat een keer lukken.

Ledengroei
We doen het even wat rustiger aan. We gaan zeker clinics op basisscholen verzorgen en nieuwe leden zijn altijd welkom. De explosieve groei van de afgelopen jaren vraagt echter om stabilisatie. De groei moet iets matigen. Het ging zo hard dat er druk kwam op de begeleiding (training, coaching) en organisatie. Zodra er weer een stabiele situatie is wordt deze activiteit weer uitgebreid. Tenslotte willen we groeien naar zeshonderd leden in 2019.

Genoeg gespreksstof. Interessant vraagstuk: hoeveel bijdrage kan ik vragen van een lid of ouder? Ambities vragen namelijk inzet. Waar ligt de grens? Ik heb daar al interessante gesprekken met leden over gehad.

Dus kom op 29 oktober discussiëren over onze ambities. Deze zijn ook verwoord in het beleidsplan tot 2019  “make the difference.” Het plan is op te vragen bij Bert Verlaek, .

Reacties
Op zondag 26 oktober 2014 om 19:11 zei Danny Kersten:
De nieuwe teamsamenstelling van de jeugd is bekend - wanneer wordt de website hierop aangepast?
Plaats uw reactie
Overnemen: 
   (extra anti-spam beveiliging) 
Naam: 
E-mail: 
Bericht: 
 

Edwin Mulder
Edwin Mulder, voorzitter DSC
(Rob Aarts t/m oktober 2020)

Archief
December 2020
November 2020
Oktober 2020
September 2020
Augustus 2020
Juni 2020
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019
Februari 2019
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Maart 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Februari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Juni 2016
Mei 2016
December 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
December 2014
Oktober 2014
Juni 2014
Maart 2014
Januari 2014
November 2013
April 2013
December 2012
Maart 2012