Blog Van de voorzitter

"The Last Waltz"
Wageningen. Uit. SCO. Thuis. Een zaterdag. Dagje DSC. Ik had het graag gedaan. Verslag. About. Triomf. Misère. Spektakel. Saai. Wie weet. Maar. Quod valde dolendum. Het is anders. Geen wedstrijden. Jammer. Ik besef. Deze morgenstond. ‘This Will Be The Last Time.’ Ik rommel. Zoek. Playlist. Vind. ‘Sunday Morning.’ Dat is het. Velvet Underground. In mijn serre. Luister. Mijmer. Zet thee. Rex. Jay. Inmiddels oude hondenheren. Ze kijken me aan. Trouw. Er altijd bij. Ga aan tafel zitten. Klap laptop open. Login. Buig. Een laatste wandeling. Blog. Terug. Vooruit. Van de voorzitter.
 
De first date. Sportlust. Deto. Ik. I was there. Bij het besluit. In het bestuur. DSC. Opsomming. In sneltreinvaart. Fusie. Kleur shirt. Logo. Paviljoen. Kunstgras. Sporthal. Ledengroei. Tweede klasse. Eerste klasse. Overgangsklasse. Hoofdklasse. League. Ereklasse. Hoofdklasse. Stabiel. Schotklok. Zuivere speeltijd. Time out. Cirkel. Klein veld buiten. Juryvoorzitter. Livestream. Acht wissels. Twee scheidsrechters. C1. B1. A1. Kampioen van Nederland. Acht hoofdcoaches. Trainersstaf. Twaalf. Minstens. Bestuurssamenstellingen. Acht. Plus minus.

Wat blijft bij? Het genieten. Een jeugdwedstrijd. Kijken. Coachen. De eerste goal. Het plezier van de breedte. G team. Jong en oud. Op het veld. Langs de lijn. De supportersclub. De jubilarismiddagen. De sfeer. Het praatje in het paviljoen. De minstens twaalf jaar oude single malt. Relax. ’s Avonds thuis. Helmond. Weg van Eindhovense hectiek. De euforie. Dat doelpunt van Veenstra in Wageningen. De spanning. De laatste minuut tegen DVO in de league. DSC. Koning van de laatste seconden. Kicken. De tribune vol tegen GKV. Jona against Thomas. What a fight. Finale in Papendrecht. Steals van Floor. Under the bridge van Roubos. Girl power. Die is er genoeg bij DSC. Loepzuiverheid van Dennis. Rebounds Guido. Nog niet te spreken over korfbaltalenten of wonderbaarlijke acties bij de opponent. Superlatieven. Genoeg. Ik kan eindeloos doorgaan. Deceptie. De play down. Het dreunde lang na. Het verdriet. Zij die niet meer onder ons zijn. Sommigen veel te jong. Dat raakt. Valt zwaar. Balen. Zij die we niet voor DSC wisten te behouden omdat ze zich niet met ontwikkelingen konden verenigen. Chips. Zund. Talent wat niet het maximale uit de korfbalcarrière haalde. Bewondering. Voor hen die achter de schermen van alles regelen. Wedstrijdsecretariaat. Technisch zaken. Hoofdklasseteam. Beheer paviljoen. Schatmeesters. Arbitrage. Werving. Webmasters. Materiaal. Medebestuurders. Hell of a job. Respect. Voor scheidsrechters. Al had ik somtijds een vilein, snood zinnetje voor ze. Sympathie. Al die supporters binnen en buiten DSC. Niet leuk. Incidentjes en incidenten. Gedoe. Vuurwerk. Bejegening scheids. Van het veld stappen. Pers. Comité de discipline. In het Frans klinkt alles mooi. Edoch. DSC. Enthousiasme. Fanatisme. Soms over de passietop. Eindhoven de gekste. De voorzitter. Damage control. Hij is fijn. Opvangen. Kapittelen. Gladstrijken. Doorgaan. Tegelijkertijd. Blijf van de club af. Ook dat is je taak.

Waar ik minder over schreef. Besturen. Uit beeld. Soms vroege ochtend. Soms ’s avonds laat. Soms overdag. Zelfs in Berlijn of Verona op een terras. Lang leven het mobieltje. Met ambtenaar. Een vertegenwoordiger. Een bestuurslid. De financiële verantwoordelijkheid. De zoektocht naar trainers. Het lezen van beleidsdocumenten. Ze ook schrijven. Op naar Zeist. Dan weer gemeente. Overleg met regio. Collega voorzitters. Belangrijk. Goed samenwerken. Je kunt het niet alleen. Verwachtingen. Eisen. Ook door eigen aspiratie. Ze namen toe. Veiligheid. Regelgeving. Verplichting. Verantwoording. Maatschappelijke betrokkenheid. Omgeving. Horecawet. Hygiëne. Nix18. Rookvrij. BHV. EHBO. AVG. Doping. VOG. Gezonde sportkantine. Duurzaamheid. Financiële zaken. Juridische kwesties. Het maakt besturen complexer. We organiseren wat dicht in dit land. Beheersen. Voorkomen. Tja. We zijn vrijwilligers. Een onsje minder. Wat losser. Mag.

Veel. Geen reden te stoppen. Leeftijd. Ook niet. Voorzitter zijn. Ik had er schik in. Ook nu nog. DSC. Een tuintje in mijn hart. Maar. Het heeft lang genoeg geduurd. There must be space. DSC heeft ruim talent. Op het veld en bestuurlijk. Mijn lijstje is lang genoeg. Sommige weten het best. Goed opgeleid. Goede visie. Prima denkers. Sterk verhaal. Ze verdienen ruimte. Voor DSC 2.0 en verder. Het zal niet altijd crescendo zijn. Dat is het nooit geweest. Je moet weleens wat van je af laten glijden. Soms ook maar even slikken. Soms meanderen. Be patient. En bovenal. Houd je stip op de horizon in zicht. Er waren afgelopen maanden mooie successen voor de vereniging. Ondanks dat verrekt verduivelde virus. Zeer zichtbaar. Ons nieuwe veld. Het terras. Maar ook in het paviljoen. Achter de bar. In de keuken. De ledenwerving. Sponsoring. Sluit woensdag aan. Digitaal. Er is een verhaal. Er is een plan. Er is ambitie. Het gaat om wat ons lief is. Korfbal. Wij doen dat als DSC. Op zijn Brabants.

Woensdag. Voor mij. ‘The last Waltz.’ The Band.  En nu. C’est fini. Voor vdv. Voor muziekjes. Voor beschouwingen. Ruim honderdvijftig verhaaltjes. Archief. Ik heb met wat ritmes, genres, vibrato’s, emoties en klanken gestrooid. In allerlei talen. Niet ieders smaak. Maar u moest het ermee doen. Und ich. Het was plezant. Merci volgers. Ik dank een ieder die mij het vertrouwen gaf als voorzitter. Er komt wel iets nieuws. Ik zal mij niet vervelen. Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder. Come on DSC.

Dag.

Rob Aarts met z'n laatste VDV

Rob Aarts met z'n laatste stukje VdV...

Naschrift webmasters: Rob, bedankt voor al je mooie VdV's, begonnen op 4-11-2013(!) en dat 123x (!) Het waren leuke "zondag morgens". Bedankt!
Reacties
Op vrijdag 4 december 2020 om 16:00 zei Wouter de Rooij:
Rob,

Lees nu pas jou afscheidsstukje! Sta ook in de korfbal-ruststand met dat stomme virus.

Bedankt voor het leesplezier. Zeer lezenswaardige stukjes. Ook leuke muziekkeuze van je altijd!

Bedankt en blijf betrokken bij onze mooie sport!

Groet

Wouter de Rooij
Op zondag 25 oktober 2020 om 18:04 zei Joris:
Knap!
Plaats uw reactie
Overnemen: 
   (extra anti-spam beveiliging) 
Naam: 
E-mail: 
Bericht: 
 

Edwin Mulder
Edwin Mulder, voorzitter DSC
(Rob Aarts t/m oktober 2020)

Archief
December 2020
November 2020
Oktober 2020
September 2020
Augustus 2020
Juni 2020
Mei 2020
April 2020
Maart 2020
Februari 2020
Januari 2020
December 2019
November 2019
Oktober 2019
September 2019
Juni 2019
Mei 2019
April 2019
Maart 2019
Februari 2019
Januari 2019
December 2018
November 2018
Oktober 2018
September 2018
Juni 2018
Mei 2018
April 2018
Maart 2018
Februari 2018
Januari 2018
December 2017
November 2017
Oktober 2017
September 2017
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Februari 2017
December 2016
November 2016
Oktober 2016
September 2016
Juni 2016
Mei 2016
December 2015
Juni 2015
Mei 2015
April 2015
December 2014
Oktober 2014
Juni 2014
Maart 2014
Januari 2014
November 2013
April 2013
December 2012
Maart 2012